Het Toonkunstkoor

Hier vindt u meer informatie over het koor.

Wie wij zijn - repetitie

Toonkunstkoor Bergen op Zoom.
Op 6 juni 1943 opgericht, is het koor begonnen als Christelijke Oratorium Vereniging. Het voerde werken uit als de Johannes Passion van J.S. Bach, die Schöpfung van J. Haydn of the Messiah van G.F. Handel.

Toonkunstkoor Bergen op Zoom heeft een zeer breed repertoire dat ondermeer de grote oratoria, missen, cantates, koorliederen en operakoren omvat, uit de stijlperiodes Renaissance, via Barok tot 20e Eeuws, vaak met professionele orkestbegeleiding. de dirigent

Toonkunstkoor Bergen op Zoom staat sinds januari 2015 onder de artistieke leiding van dhr. Loek van Dijck. Hieronder zijn introductie.
Mijn loopbaan als dirigent is begonnen in Bladel, in de Kempen, waar ik als onderwijzer verbonden was aan een jongensschool.

5704

Het Toonkunstkoor Bergen op Zoom heeft ook dit kalenderjaar onder leiding van Loek van Dijck een aantal schitterende uitvoeringen verzorgd. Op dit moment bestaat het koor uit 30 leden. Het koor gaat door met nieuwe ambities.

In dit gedeelte van de website vindt u informatie die uitsluitend bestemd is voor leden van het koor. U heeft alleen toegang tot dit deel wanneer u ingelogd bent met de u toegekende identificatie en het bijbehorende wachtwoord.