Info dirigent

 

Info dirigent

 

dirigent Annemiek Vogelsnaam dirigent

 

Per februari 2020 mag ik Toonkunstkoor Bergen op Zoom leiden. Sommige zangers kende ik al van het projectkoor waarmee we in de Bergse Ontmoetingskerk geregeld een Evensong of Vesper voorbereiden.

Ik belandde als vanzelf in de kerkmuziek door mijn beide vakken Muziek en Theologie. Deze combinatie leidde me allereerst naar J.S. Bach: als docent over zijn vocale muziek behandel ik zijn cantates in luistercursussen. Daarnaast fungeer ik als cantor/dirigent bij twee cantorijen in Halsteren en Bergen op Zoom. Ik grijp daarbij dankbaar terug op hetgeen ik geleerd heb bij de Kurt Thomascursus voor Koordirectie, die ik tijdens mijn studie Blokfluit enkele keren heb gevolgd.

1955 geboren in Eindhoven, gymnasium α bij de Paters Augustijnen, 1974 Conservatorium in Tilburg, en 1994 Levensbeschouwing en Theologie; daar ontmoette ik Theo. Zo kwam ik in het Zeeuwse terecht, waar ik aanvankelijk maar moeilijk kon aarden, maar na ruim 20 jaar in Tholen wil ik er niet meer weg.

Naast mijn muzikale activiteiten mag ik graag lezen, puzzelen, lekker eten en flink wandelen met de hond, bij voorkeur op het strand.

Tot slot: ik houd ervan om met mensen te werken. Vooral zingende mensen ontroeren me, ze laten iets van zichzelf zien, wat ze al pratend misschien niet zo gemakkelijk zouden doen. Ik vind het prachtig om samen met hen onze muziek steeds mooier te laten klinken.